Helse

Smarte proteiner gir vektnedgang i studier!

Studier viser at hydrolyserte fiskeprotein kan være et vidundermiddel. 

Tekst Redaksjonen / Foto Istock / 23.01.2017

Overvekt er et økende problem, og sykdommer tilknyttet dette står for nesten halvparten av sykdomsbelastningen verden over. Det enkle svaret på hvorfor det er sånn, er at man spiser flere kalorier enn man forbrenner. Løsningen er nødvendigvis ikke like enkel. Mange leter etter hjelpemidler som får dem et stykke på vei, øker motivasjonen og faktisk har effekt.

Studier gjort hos NIFES (Nasjonalt Institutt for ernærings- og sjømatforskning) viser at ingredienser fra fiskeråstoff kan hjelpe til å øke forbrenningen, slik at mindre av energien går til lagringsfett. Hydrolyserte fiskeproteiner som HydroProt og Laxpro er en slik ingrediens.

Går løs på det farlige magefettet

Det nevnte studiet ble utført ved hjelp av et diettforsøk med rotter, og resultatet var oppløftende. Dyrene som ble fôret med hydrolysert lakseprotein la mindre på seg enn rotter som fikk andre typer protein. At proteinet er hydrolysert vil si at det er brutt ned i mindre biter.

Proteinet gikk særlig løs på det farlige magefettet, i tillegg til at dietten førte til en reduksjon av triglyserid i blodet som igjen reduserer faren for hjerte- og karsykdommer.

Måten fiskeproteinet er spaltet på og innholdet av aminosyrer gjør at kroppen tolker proteinet som «ferdigfordøyd». Det tar derfor kort tid fra man inntar kapselen til opptak, noe som er ypperlig for dem som er opptatt av muskelvekst og trening.

Prøv HydroProt i dag

Vi har gjort det enkelt å få i seg de viktige fiskeproteinene.

Bestill
Bestill

Øker muskelveksten

I et annet forsøk gjort ved Universitet i Bergen var totalt 12 overvektige rotter med i et fireukers-forsøk. Mens den ene gruppen fikk hundre prosent av sitt daglige proteininntak fra melkeprotein, fikk den andre 25 prosent fiskeprotein – og her oppdaget man helseforskjeller på gruppene.

Fiskeprotein er en ingrediens som viser tydelig effekt når det inntas jevnlig.

De som fikk fiskeprotein vokste raskere, men hadde samme fettprosent og muskelmasse relativ til kroppsvekten. Dette studiet underbygger også påstanden om at man faktisk bør spise fisk jevnlig, og helst rundt 30 gram torsk hver dag, for optimal effekt av fiskeproteinet. Fiskeprotein er altså en ingrediens som viser tydelig effekt når det inntas jevnlig.

Overvektige personer spiser i snitt for lite protein, og så mye protein som mulig bør komme via vanlig kosthold. Et tilskudd kan likevel være nyttig for å sikre at man får i seg nok hver eneste dag.

Bestill en prøvepakke Hydroprot til halv pris her!

Vi har gjort det enkelt å få i seg de viktige fiskeproteinene.

Bestill
Bestill

Kilder: Nifes, BT, Treningsforum, Cambridge.org

Fiskeprotein med vitamin D

Kjøp LaxPro fiskeprotein her >>

Bestill
Laxpro_fiskeprotein_helsekost Bestill