Trening

Slik løper du maraton mens du står på jobb

De som velger å stå ved pulten sin på kontoret fremfor å sitte, kan forbrenne kalorier tilsvarende seks maraton i løpet av et år.

Tekst Redaksjonen / Foto Istock / 19.01.2017

Mens noen har en aktiv hverdag med mye bevegelse gjennom både jobb og lek, kan andre over tid havne i en mer stillesittende livsstil. Et enkelt regnestykke viser at forskjellen i antall forbrente kalorier mellom disse gruppene kan variere stort, og folk med fysisk krevende eller aktive yrker kan i snitt forbrenne over 1200 kalorier mer daglig. Det finnes heldigvis noen snarveier for deg som kunne tenkt seg å forbrenne litt mer uten å legge inn ekstra timer på treningsstudioet.

Om du bare står tre timer ekstra på jobb vil du forbrenne 144 kalorier ekstra daglig.

Reis deg opp!

En av dem er simpelthen å stå istedenfor å sitte ved pulten på jobb. Du forbrenner 42 kalorier mer i timen når du står og arbeider fremfor å sitte, viser forskning fra Chester-universitet i Storbritannia. Hvis man har en kroppsvekt på 75 kilo, tilsvarer den økte forbrenningen seks maratonløp i året.

Dersom du står istedenfor å sitte ved pulten på jobb, kan du øke forbrenningen tilsvarende seks maratonløp i året.

Man forbrenner svært lite ved å sitte i ro, og sitter man mye ved pc-en blir det mange tomme timer i løpet av en arbeidsuke, for ikke å snakke om et år. Har du tilgang til en heve-senke-pult på jobben, er det på høy tid å ta den i bruk.

Hev pulten når du går til lunsj

Noen trenger kanskje litt innkjøring av den nye rutinen, og noen kan også oppleve å bli sliten av å stå. Derfor kan det være lurt å begynne med å heve pulten når man går til lunsj, så står man så lenge man orker når man kommer tilbake. Om man bare står tre timer ekstra på jobb vil man forbrenne 144 kalorier ekstra daglig. Det tilsvarer 30.000 ekstra kalorier i året!

Marker fremgangen i en kalender

Når rutinen er på plass, kan man utvide den til at man hver tirsdag skal stå også de to første timene på jobb. Etter hvert kan man stå hele dagen hvis man vil, og kun sitte under lunsjpausen og møter.

Slik kan man fortsette å øke til man har funnet en takt som funker for deg. Marker fremgangen i en kalender så får du utslag i hjernens belønningssystem også, og opplevelsen av mestring øker.

Legg relevant kosttilskudd til menyen

Legger du til noen regelmessige spaserturer til printeren og for påfyll av kaffe kan man plusse på enda flere forbrente kalorier til regnestykket. En god regel er å unngå alle hjelpemidler som overtar for fysisk aktivitet.

Bedre helse med HydroProt

Bestill en prøvepakke til halv pris

Bestill
Bestill

Ved å gjøre HydroProt til et tilskudd i ditt daglige kosthold kan du også holde vekten nede. Det prisbelønnede lakseproteinet beviser produktet som et viktig virkemiddel for bekjempelse mot fedme ved å øke fettforbrenningen, redusere kolesterolnivået i kroppen og bidra til balanse av blodsukkeret.Sammen med økt aktivitet på arbeidsplassen kan det utgjøre den store forskjellen i hverdagen når det er sluttsummen som gjelder.