Trening

Tar du denne utfordringen?

Legg til en ny, god vane uke for uke. Vi kommer med tips til hvilke nye rutiner du kan ta med deg i hverdagen. 

Tekst Redaksjonen / Foto Istock / 23.01.2017

Å fokusere på å legge seg til gode vaner i hverdagen fremfor å kvitte seg med de dårlige, er en god innstilling. Man unngår også å påføre seg selv dårlig samvittighet.

For å hjelpe deg å holde deg på riktig spor gjennom året utfordrer vi deg til å legge inn én god vane hver uke. Fortsett med dem som føles fornuftig og funker for deg og ta dem med videre – til slutt har du ti – eller femti – nye gode vaner i løpet av ett år.

Uke 1 – ta alltid trappene

Dropp heisen og rulletrappen, og vær konsekvent. Det er kanskje uvant og til og med litt irriterende i starten, men gjør du det til en vane vil du til slutt ta valget uten å tenke. Dessuten gir det stor uttelling for helsen i det lange løp. Amerikansk forskning viser at menn som går 20-34 etasjer i uken har 29 prosent lavere risiko for å få slag.

Forskning viser at menn som går 20-34 etasjer i uken har 29 prosent lavere risiko for å få slag.

Uke 2 – parker langt fra inngangen

Det er mange som ikke klarer å innfri de 30 minuttene med daglig aktivitet som anbefales, så man gjør lurt i å snike inn noen ekstra skritt her og der når man kan. Denne uken skal du derfor parkere så langt unna inngangen til jobb og butikk som mulig. Ikke bare får du ekstra skritt, men med et par bæreposer blir det en liten økt for armmusklene også. Hvis du benytter kollektivtransport, kan du dra ti minutter tidligere hjemmefra og gå av ett stopp tidligere enn du vanligvis gjør. Skru på skrittelleren på smarttelefonen og sammenlign med uken før – det nytter!

Snik inn noen ekstra skritt her og der ved å parkere lengst mulig vekk fra inngangen til butikken, barnehagen eller jobb. På den måten blir det enklere å nå de 30 minuttene med daglig aktivitet som anbefales.

Uke 3 – legghev mens du pusser tenner

Den enkle øvelsen som består av å heve seg opp på tå og senke seg igjen er lett å gjennomføre og passer for de fleste. Hold gjerne et par sekunder på toppen, og stram leggene for å kjenne at du jobber med riktige muskler. Dette er en super øvelse for balansen og en god styrkeøvelse for leggmusklene – og ikke minst skrur du opp forbrenningen. Gjør du 20 legghev morgen og kveld utgjør det 14 600 repetisjoner i løpet av et år!

Gjør du 20 legghev morgen og kveld utgjør det 14 600 repetisjoner i løpet av et år!

Uke 4 – innfør tre fiskemiddager i uken

Det kan ikke sies nok, nordmenn er ikke flinke nok til å spise fisk. Samtidig har mange godt av å kutte mengden rødt kjøtt, så hvorfor ikke innføre faste dager hvor man serverer sjømat? Både fisk og skalldyr inneholder en mengde vitaminer og mineraler som er nyttig for både hjernefunksjon og reproduksjon. Spiser du ofte ute på restaurant, bestem deg for å bestille fiskeretter annenhver gang; deilig blåskjellsuppe, sjømatspasta og grillet laks er jo fantastisk godt.

Kosttilskuddet HydroProt gjør det enklere å få i seg fiskeprotein i hverdagen.

Bestill
Bestill