Helse

God helse med profesjonelle proteiner

Fiskeproteiner gir mange gunstige helseeffekter og kan være et svært nyttig våpen i kampen mot livsstilssykdommer som høyt blodtrykk og diabetes.

Tekst Redaksjonen / Foto Istock / 23.01.2017

Proteinet som brukes HydroProt og Laxpro har gjennom placebo-baserte studier vist å kunne redusere BMI hos overvektige voksne med opptil 5,6%. Studien har blitt godkjent og publisert i Journal of Obesity & Weight Loss Therapy i USA. (Studien kan lastes ned og leses her)

Bedre helse med fiskeproteiner

Bestil en prøvepakke til halv pris NÅ!

Bestill
Bestill

Forskning viser at hydrolysert fiskeprotein tas opp mer effektivt enn andre typer proteiner. Det betyr ganske enkelt at det funker.

De fleste er kjent med proteinets positive egenskaper på muskelvekst og evne til å opprettholde muskelmasse, men ny forskning forteller at fiskeproteiner i hydrolysert form absorberes mer effektivt i tarmen enn andre proteiner.

Det finnes mange typer proteiner, og er fiskeprotein utvunnet av laks – av fiskekjøtt, og ikke av bein eller innvoller slik fiskemel er. Produkt er rent og har mange av de samme næringsstoffene som fisken selv, i konsentrert form.

Profesjonelle proteiner

Peptider er små proteiner som består av noen ganske få aminosyrer, og er et ord å bli kjent med i denne sammenhengen. Ved å produsere peptider industrielt, kan man utnytte proteinkilder som tidligere ble sett på som avfall, som avskjært fiskekjøtt, til å produsere kosttilskudd som HydroProt. Dette mener forskere er fremtiden innen det som kalles «profesjonelle proteiner», som brukes for å holde oss friske eller behandle sykdommer.

Studier viser at det særlig i fiskeproteiner og fiskepeptider finnes mange gunstige helseeffekter, og at disse kan være et nyttig våpen i kampen mot livsstilssykdommer som høyt blodtrykk og diabetes.

Ikke nok med tre ukentlige fiskemåltider

Mens det fortsatt forskes på proteinets ulike funksjoner, er det fastslått at protein fra fisk gir overvektige bedre helse. Blant annet kan inntak av fiskeprotein bedre toleransen for sukker og øke mengden omega 3-fettsyrer i kroppen, viser studier gjort i 2014 på rotter ved Universitetet i Bergen.

Protein fra fisk gir overvektige bedre helse. Blant annet kan inntak av fiskeprotein hjelpe til med å stabiliserer blodsukkernivået og øke mengden omega 3-fettsyrer i kroppen.

Den samme studien viser at for å oppnå best mulig effekt av fiskeproteinet, må man også ha et jevnt inntak av fisk, og da aller helst hver dag. Et kosttilskudd skal ikke erstatte et variert kosthold, men ved å spise fiskeproteiner daglig sikrer man det jevne inntaket – ikke minst er dette nyttig for dem som av ulike grunner ikke får til å spise fisk syv dager i uken.

Den beste medisinen er naturlig

Røyking, høyt alkoholforbruk, mettet fett og lite mosjon kan føre til høyt kolesterol, som igjen kan føre til hjerteproblemer og helseplager. Spesielt eldre og overvektige er i faresonen for å utvikle dette. I 2012 oppga 504 000 nordmenn å bruke kolesterolsenkende medisiner. Hydrolysert fiskeprotein kan ha en svak effekt på kolesterolnivået og øke livskvaliteten på en naturlig måte.

Bedre helse med fiskeproteiner

Bestil en prøvepakke til halv pris NÅ!

Bestill
Bestill

Fiskeproteiner kan også bidra til å stabilisere blodsukkernivået som igjen gir energi, overskudd, stabilt humør og jevn metthetsfølelse. Ustabilt blodsukker forbindes blant annet med økt fare for overvekt, diabetes type 2, hjerte- og karsykdommer, kreft og kronisk betennelsestilstander.

Hvis ikke dette er gode nok grunner i seg selv til å prøve, vant proteinet som vi bruker i vårt kosttilskudd prisen for årets helsekostprodukt i kategorien vektkontroll. Vårt proteiner kan i tillegg til å passe vekten, bidra til å normal muskelvekst

Kilder: LHL, BT og klikk.no

Bedre helse med fiskeproteiner

Bestil en prøvepakke til halv pris NÅ!

Bestill
Bestill